Verblijven op Lauwersoog kan op meerdere locaties aan het Nationaal Park Lauwersmeer.

Verblijven op Lauwersoog

Verblijven op Lauwersoog kan op meerdere locaties aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Er zijn een aantal verblijven in Lauwersoog zeer de moeite waard om hier langs te gaan of om bijvoorbeeld een huisje te boeken voor een dag of een lang weekend. Zo kunt u kiezen tussen, Camping Lauwersoog, Landal Suyderoogh, Landal Esonstad en Vakantiehuizen De Lauwer.

 

Hondenstrand en wandelen met de hond

Hondenstrand en wandelen met de hond

In Lauwersoog kun je fantastisch wandelen. Ook zijn er gebieden waar met de hond mag worden gewandeld. Zo kan de kleine rakker lekker genieten van de natuur.

In de onderstaande delen van het Lauwersmeergebied mogen honden los lopen:

  • Derde strand vanaf Lauwersoog, op de hoek van de Marneweg en de Strandweg
  • Ballastplaatbos: noordelijk deel van het bos en gedeelte van het strand (nabij restaurant Suyderoogh, De Rug, Lauwersoog)
  • Bosgebied ten zuiden van Kollumerwaard (vanaf parkeerplaats aan Kwelderweg, nabij Dokkumer Nieuwe Zijlen)

Let op de borden die in het gebied staan. Daarop staat ook of het gebied toegankelijk is voor de hond en of de hond los mag lopen.

Bekijken
Parkeren Lauwersoog

Parkeren Lauwersoog

Schiermonnikoog is een autoluw eiland, dus je dient de auto te parkeren op het vaste land. Er zijn verscheidene parkeerterreinen in Lauwersoog.

(meer…)

Bekijken
Lauwersmeer plezier

Lauwersmeer plezier

Lauwersmeer plezier is gelegen aan de noordkant van het Lauwersmeer en beschikt over chalets en camperplekken. De camper kan worden geparkeerd aan de rand van het meer waardoor er kan worden genoten van een prachtig uitzicht. (meer…)

Bekijken
Landal Suyderoogh

Landal Suyderoogh

Vogelliefhebbers kijken hun ogen uit in Groningen.  Vanaf Landal Natuurdorp Suyderoogh, dat grenst aan Nationaal Park Lauwersmeer, lopen diverse wandel- en fietspaden om van de vogels en de prachtige natuur te genieten. Vanuit de haven in Lauwersoog kunt u zelfs een dagtocht maken naar Schiermonnikoog! (meer…)

Bekijken
Landal Esonstad

Landal Esonstad

Op de grens van Friesland en Groningen ligt Landal Esonstad aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Deze regio staat bekend om zijn prachtige natuur en de vele watersportmogelijkheden. (meer…)

Bekijken
Vakantiehuisjes Lauwersoog

Vakantiehuisjes Lauwersoog

De huisjes van Vakantiehuizen De Lauwer hebben met hun locatie direct aan de grootste uitloper van het Nationaal Park Lauwersmeer een prachtige ligging. (meer…)

Bekijken
Camping Lauwersoog

Camping Lauwersoog

Bij een camping aan het water, denken mensen vaak aan Friesland. Maar wist u dat de prachtigste kampeerplaatsen aan de zee feitelijk in Groningen liggen?

(meer…)

Bekijken
Jachthaven Lauwersmeer (Oostmahorn)

Jachthaven Lauwersmeer (Oostmahorn)

Jachthaven Lauwersmeer ligt bij Oostmahorn, aan de westkant van het Lauwersmeer en beschikt over 360 ligplaatsen. (meer…)

Bekijken
Jachthaven Noordergat

Jachthaven Noordergat

Jachthaven Noordergat ligt aan de dijk aan de noord kant van het Lauwersmeer. (meer…)

Bekijken