Een boot huren op Landal Esonstad wordt allemaal geregeld via Waddeninzicht. Op de website van Waddeninzicht kunt u alle tarieven en boten bekijken maar om u toch even op weg te helpen hebben wij hier de meest populaire bootjes met de tarieven er bij gezet.

 

Overzicht

Cornish Crabber

Cornish Crabber

Ideale familieboot. De Crabber is robuuster dan de Shrimper en ook groter. Oorspronkelijk ontworpen om aan de woeste Engels westkust (Cornwall) te varen. Je zult dan nauwelijks buiswater in de kuip krijgen. De Crabber is een hele leuke boot om als ervaren zeiler(s) samen met je familie of vrienden het Wad te gaan verkennen.

Bovendien zul je aan de wal veel bewondering oproepen in verband met de prachtige traditionele scheepslijn. Zij is uitgerust met een inbouw 1-pitter dieselmotor en 2 accu’s (start en lichtaccu).Er is slaapgelegenheid voor 4 volwassenen. Onder het bed in het vooronder bevind zich een toilet (porta-potti). Er is een 2 pits-kookkomfoor, een wasbak en een kaarttafel. En in de kajuit kan het aan tafel bij het olielampje heel gezellig worden.

Online Reserveren

Drascombe

Drascombe Longboat Cruiser

De Drascombe is hele handzame boot met een kleine kajuit. Een ideaal bootje voor op de Wadden vanwege zijn geringe diepgang. Met midzwaard 1,27 meter en zonder midzwaard 0,30 meter. Een schip wat elke ondiepte moeiteloos neemt: als iedereen nog wacht op vloed of gestopt is voor het vallende water, vaart de Drascombe vrijwel ongehinderd door. Loop je toch vast dan stap je overboord en dan duw je jouw Drascombe naar een dieper stuk vaarwater. De bekende, maar helaas overleden, Nederlandse nautische columnist H. Vandersmissen heeft overigens al veel zeilverhalen op papier gezet over zijn avonturen met dit bijzondere scheepje. ( o.a The Shallow Sea Drascombe, Gezinsverhalen, Wadverhalen, Rond de Friese Zee)

Online Reserveren

Cape Cutter

Cape Cutter

Dit eveneens traditioneel ogende bootje is een recent ontwerp van de Zuid Afrikaan Dudley Dix. Na een aanvankelijke start van de productie in Zuid Afrika, speelt zich dat nu geheel af bij Honnor Marine in Engeland. Als je afgaat op de wachtlijst bij Honnor Marine voor een dergelijk bootje, is zij een gewild schip

Het is een doordacht ontwerp met wat trekjes van een Cornish Shrimper. Het mooie is dat zij, vergeleken met de even lange Cornish Shrimper 4 slaapplaatsen heeft. Verder een 1-pits-kookkomfoor, drinkwatertankje, wasbak en op aanvraag een porta-potti. Door haar geringe diepgang zijn de meest rustige plekjes op te zoeken.

Online Reserveren

ToerVisboten

Toer/Visboten

Op het Lauwersmeer wordt vaak op snoekbaars gevist. Het meer kent namelijk grote diepteverschillen en aan de randen van de oude zee-zandbanken komt deze vis voor. Voor de vissers heeft Waddeninzicht 8 Pioner 15-visboten in de verhuur.

Maar je hoeft er niet mee te vissen je kunt er ook lekker mee rondtoeren!

De Pioner 15 is het nieuwste model in de Pioner line-up van Yamaha. Wij hebben deze schepen voorzien van een 4 takt 2-cylinder Yamaha aanhangmotor. Het interieur is ontworpen met het oog op maximaal comfort voor de inzittenden. Deze grijze Pioner 15 heeft twee grote afsluitbare opbergruimten.

Online Reserveren

Polyester-Valk

Polyester Valk

Waddeninzicht verhuurt ook veel Poly-valken (polyester valken) een ooit door van der Stadt ontworpen schip. Weliswaar was dit scheepstype vroeger in een houten uitvoering, maar nu zijn de verhuurvalken allemaal van polyester. De polyvalk is een goed ontwikkeld en voortdurend verbeterde zeilboot, die uitermate geschikt is voor de verhuurmarkt. De polyvalken van Waddeninzicht worden allemaal aangedreven door een buitenboordmotor of electromotor.

Online Reserveren

Sloepen

Sloep

De omgeving van het Lauwersmeer biedt veel mogelijkheden om in alle rust prachtige sloepentochten te gaan ondernemen. Vandaar dat Waddeninzicht met de realisatie van Esonstad een aantal sloepen heeft aangeschaft. Het betreft zogenaamde Langweerder polyester sloepen en één stalen sloep -genaamd Britta- naar ontwerp van Arend Lambrechtsen. De laatste heeft een wat ruigere uitstraling. De sloepen worden allemaal aangedreven door een inboard dieselmotor.

Online Reserveren

Tamaran

Waterfietsen

Rond Esonstad is veel water om lekker te poedelen, zwemmen of domweg in te liggen luieren. Met dat doel hebben wij ook 4 waterfietsen aangeschaft die per uur gehuurd kunnen worden. Wij kozen hier voor de zeer ruime waterfietsen van Pioner uit Noorwegen. Hele degelijke waterfietsen, die zelfs een keurmerk van Det Norske Veritas hebben.
We hebben 2 modellen: de Tamaran en de Trio

Online Reserveren